maandag 23 januari 2012

feestdagen


De feestdagen zijn leuk en gezellig en druk. Het is fijn om familie en vrienden weer te zien. Tussen de sociale dingen door proberen we ook wat tijd voor onszelf vrij te maken. Dat valt niet altijd mee. Ons huis vraagt ook nog steeds de nodige aandacht en tijd. Zo waren we de afgelopen drie dagen weer aan het klussen. We hebben het verlaagde plafond in de gang verwijderd. Dat gaf enorm veel rommel! Maar leverde ook veel licht en ruimte op, want het verlaagde plafond zat ongeveer een meter onder het originele plafond.
Het was dichtgetimmerd en werd door de vorige bewoners als extra opbergruimte gebruikt. Er kwamen onder meer oude studieboeken te voorschijn, oud behang in een sixties print, en een IKEA gids van 10 jaar geleden... Het plafond bedekte het raam boven de voordeur grotendeels. Aan de onderkant was een gipsplaat bevestigd met inbouwspotjes. Alles is nu verwijderd. Dat betekent ook dat je de leidingen (cv, gas, elektra, water) weer ziet. Op zich vinden we dat niet erg, als het netjes is afgewerkt. We zullen de komende tijd wel druk zijn met het opknappen van onze gang. Ondertussen werkt Henk, onze glas-in-lood expert aan nieuwe bovenlichten voor ons huis. Hij heeft wat foto's van het voorlopige resultaat langs gebracht. Het wordt nog ingepakt in dubbel glas; dat vind ik best wel jammer want ik vermoed dat je dan de mooie glasstructuur minder goed ziet, maar het is wel beter voor de isolatie. Boven de voordeur gaat het er zo uit zien:
Het ontwerp is van onszelf, maar is een goede kopie van een authentiek voorbeeld in de buurt. Ik vind het zo mooi, kan niet wachten tot het er in zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten