woensdag 22 februari 2012

de periode 1986-1999

Het was weer hoog tijd voor wat nader onderzoek naar de historie van ons huis. Helaas heb ik nog geen tijd gehad voor een vervolgbezoek aan het gemeente-archief; alle vrije tijd ging de laatste tijd op aan het klussen in huis. Vandaag was ik vastberaden een paar van mijn nog openstaande leads verder te onderzoeken. Een daarvan was van Metterwoon BV bellen. Metterwoon kocht ons huis (samen met de bovenwoning) op 2 april 1986 aan en splitste het op 30 september 1986 bij Notaris Busch in Den Haag in appartementsrechten. De jaren 80! Tijd van de krakers. Ik was zeer benieuwd wat mijn onderzoek zou opleveren.
Van Speijkstraat in 1981
(HGA)
Vandaag heb ik met Metterwoon gebeld om nadere informatie op te vragen. Ik werd bijzonder vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan. Helaas zijn de archieven vanaf 1998 gedigitaliseerd en alles van voor die tijd is vernietigd. Ook het dossier van ons huis. Ik sprak een medewerker die wat er wel bewaard was gebleven in de computer voor me opzocht. Het pand was op 22 juli 1999 verkocht.  Vanaf het moment dat Metterwoon het huis kocht (2 april 1986) had Metterwoon de bedoeling het huis zo snel mogelijk leeg te verkopen. Maar het huis was op het moment van aankoop verhuurd en koop breekt geen huur. Pas op 1 april 1999 beeindigde de verhuurder het huurcontract. Een paar maanden daarna (22 juli 1999) verkocht Metterwoon het huis, leeg, dus zonder huurders. Het is dus zeker dat in ieder geval van de datum aankoop van het huis tot de opzegging van de huur op 1 april 1999, het was verhuurd aan dezelfde huurder. Dit was de heer RCAC Peels. Rembrandt Peels woonde al in het pand op het moment dat Metterwoon dit aankocht. Ik weet niet vanaf welk moment de heer Peels in het huis woonde. Het is ook niet met zekerheid te zeggen of de heer Peels er alleen woonde. Omdat het dossier is vernietigd zijn er geen aanvullende gegevens bekend, zoals het beroep van de heer Peels of het adres waarnaar hij vertrokken is. Dat zal ik dus nog verder moeten uitzoeken. Ik weet ook niet aan wie het pand op 22 juli 1999 is verkocht. Ook die informatie moet ik nog opvragen (bijvoorbeeld bij het kadaster of bij de notaris).
Zijn er mensen die de heer Peels en zijn familie of inwonenden kennen/kenden? Dan hoor ik dat graag en ontvang ik graag meer informatie!

--------
Wie kent de heer RCAC Peels, die gedurende 2 april 1986 tot 1 april 1999 op de Van Speijkstraat 192 in Den Haag woonde?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten